21 Temmuz 2008 Pazartesi

Damperli Kamyonun Tekerleği

- Bir koccaman damperli kamyon hikayesi anlat
- Peki canım. Kapa gözlerini sen de. Gözünün önünde görerecek misin damperli kamyonu bakalım.
-----------------------------------------------------------
Kocaman kırmızı bir damperli kamyon varmış. Bu kamyonun kasası da çok büyükmüş. O yüzden hep büyük işlere gidermiş. Ne zaman yol yapılacak, yoldan çıkan toprakları, ne zaman daha tünel açılacak dağdan çıkan taşları taşırmış. En kocaman, en ağır yükleri hiç gocunmadan, oflamadan puflamadan taşır, götürülmesi gereken yere götürürmüş.

Bir gün sahil kıyısına döşenecek kocaman taşları taşırken yolda pat pfffrrrt diye bir ses duymuş. Yolda yavaşlayıp sağa çekmiş. Bir bakmış ön sağ tekerleği patlamış. Hay Allah nasıl yapsak diye düşürnürken aklına arkadaşı çekici gelmiş.

- En iyisi çekici gelsin beni tamirciye götürsün, diye düşünmüş.

Çekici hemen gelmiş. Kancasını damperli kamyonun ön tamponuna takmış. Motorunu çalıştırmış.

- Innnghhh! demiş gidememiş.
- Hayyyyt hop! demiş ilerleyememiş.
- Offffff! demiş bir gıdım yol alamamış.

- Damperli kamyon. Senin bu yükün çok ağır. Onu ancak sen taşırsın. Benim motorum ufak, hem seni hem de sırtındaki yükünü götüremiyorum, demiş.

Damperli kamyon üzülmüş:

- Ne yapsak çekici? diye sormuş.

Çekici:

- Vinci çağıralım. Ben de hemen tamirciyi buraya getireceğim, demiş.

Biraz sonra çekici ve vinç tamirci ile beraber gelmişler. Vinç bakmış:

- Senin de yükün bayağı ağırmış. Bakalım ben kaldırabilecek miyim?, demiş.

Sağ tarafa kancasını takmış. Motorunu çalıştırmış. Hooop diye az da olsa damperli kamyonu kaldırmış. Çok da kaldırmamış ki damperli kamyonun dengesi bozulup taşları düşürmesin. Tamirci hemen elçabukluğu ile patlak tekerleğin yerine yenisini takmış. Somunlarını sıkıştırmış. Vince de işim bitti diye işaret etmiş. Vinç yavaşça damperli kamyonu tekrar indirmiş.

Damperli kamyon hem çekiciye, hem tamirciye, hem de vince teşekkür etmiş ve daha fazla geç kalmadan taşları götürmek üzere motorunu çalıştırıp yola devam etmiş.

4 yorum:

Açalya dedi ki...

Ooo bu proje super olmus, ellerine,aklina saglik! Bu damperli kamyon, vinc, buldozer, cekici abilerin yeraldigi oykuler Dante`yi pek cok ilgilendiriyor. Simdiden anne demeden traktor demeyi ogrendi, kafami duvarlara vurucam..

Adsız dedi ki...

harıkasınız uzun zamandır pratık anneyı takıp ediyorum zaten bu yeni blog da eminim harıka olcak.Oğliş daha hikayelerinizden anlıycak yaşta degıl ama özenle takipteyiz.sevgıler

Pratik Anne dedi ki...

Yusufunalemi,
Hikayelerden birsey anlamiyor gibi gelmesin. Bazi yaslarda sadece dili ve sizi konusurken, anlatirken duymasi yeterli. Hikayelerin birsey ifade etmesi veya ders vermesi de gerekmiyor. Dili duymasi icin ona bol bol kitap okuyup, bildiginiz veya kafadan atma hikayeler anlatin.
Acalya,
Daha neler duyacaksin sen. Aksamlari fork lift gormek icin home depot a gidelim diyecek sana. Yolda kepceleri almak icin arabada bas bas bagiracak. Erkek annesi olmak zor zenaat. Bu arada yolda gecen kamyonlari veya kepceleri almak isterse, al oglum cebine koy de. Elinle alirmis gibi yap, ise yariyor.

beste dedi ki...

bayildim ben bu hikayeye tam leonardo'luk aman ben seni takibe alayim. Kopya cekerim bol bol:)